Skip to main content
vigselring-vitguld
ODENS SKOLA

Guide: Så väljer du rätt förlovningsring!

Vigselringen är inte bara en symbol för kärlek utan också ett löfte om en framtid tillsammans med sin älskade. Att välja rätt förlovningsring kan vara svårare än man tror; många väljer att bära både sin förlovning- och vigselring resten av livet, medan andra nöjer sig med att stanna på förlovningsstadiet om inte för alltid så i flera år. Oavsett hur du väljer att göra ger vi på Odens smycke här dig lite tips på hur du väljer rätt förlovningsring.

Vigselringar och förlovningsringar: Olika traditioner – vilken ring är viktigast?
Visste du att det i till exempel USA är störst fokus på just förlovningsringen? Här i Sverige lägger vi ofta ner mest resurser på att hitta den perfekta vigselringen, men detta skiljer sig alltså åt världen över, och vår rekommendation är enkel: gör precis som ni vill. Svårare än så är det inte!

Diamanter, ädelstenar och material
Vissa tänker på ringar i guld, utan några stenar, som den typiska förlovningsringen. Men så behöver det inte alls vara! Vi tror hårt på att man ska välja den ring som man gillar allra mest, oavsett om den har en stor diamant, är av silver eller roséguld, eller något helt annat. Det viktigaste är vad du trivs med.

De ”vanliga” förlovningsringarna i guld behöver inte alls vara vanliga!
Förutom bandets bredd och tjocklek finns det många olika mönster och variation av yta. Idag är ringar i silver, roséguld eller platina minst lika vanliga som förlovningsringar i guld. Och ytan kan vara både glänsande, matt eller varför inte hamrad för en mer rough look?

Det finns många olika mönster som kan pryda ringen, antingen runt hela, eller varför inte bara längs mitten eller över/underkant? En ring med mönster fångar också upp ljus i många olika vinklar, och ger garanterat ringen det där lilla extra.

Måste det stå namn i ringen?
Nej, absolut inte! Det klassiska är ju att man graverar in namn, och kanske ett datum, på ringens insida. Men idag väljer många något helt annat, till exempel namnet på deras favoritsång, eller varför inte platsen ni först träffades på?

Hur väljer man den perfekta ringen?
Kärlek vid första ögonkastet kan faktiskt hända även när det gäller ringar. Varför inte gå tillsammans till en butik och titta på ringar och se om det är någon som direkt är iögonfallande för just dig? Kanske

Tänk långsiktigt. Förutom att man ska handla efter sin budget kan det också vara klokt att fundera på hur denna ring kommer passa dig och din stil om fem eller tio år; kommer den att passa in varje dag i ditt liv? Om du i framtiden vill matcha din förlovningsring med en vigselring kan det också vara värt att fundera på helheten, helt enkelt hur du vill att de ska matcha. Vissa påstår att en förlovningsring bör kosta tre månadslöner, men vi håller inte med; exakt hur mycket, eller lite, ni vill lägga på era ringar är såklart helt upp till er.

Sist men inte minst; fundera, känn efter och diskutera. Förlovningsringar är ju trots allt en investering, både i pengar och känslor. Lycka till!

Utmärkt
Baserat på 90 recensioner
Nerges Winblad
Nerges Winblad
2023-06-30
Fantastiskt bemötande från start till slut! Vi är så nöjda med våra förlovningsringar och rekommenderar varmt David och Odens smycke! Min fästman ville ha ett enkelt guldband men hade samtidigt en specifik design i åtanke medan jag hade en släktklenod jag ville omarbeta. Vi kände oss väldigt trygga, välkomnade och genuint bemötta. Det var väldigt roligt att guidas genom olika stenar, fattningar och stilar. Jag har nu mina drömmars förlovningsring! Vi kommer att komma tillbaka!
Ahmed Salim
Ahmed Salim
2023-06-26
Mycket bra service och fantastisk kvalité på varorna. Rekommenderas!
Jonatan Örn
Jonatan Örn
2023-06-26
Very professional and accommodating! Made a beautiful engagement ring for us. I highly reommend David and his colleagues.
Viktoria Panayi
Viktoria Panayi
2023-04-26
Ville förminska min ring som har rött+vitt guld samt att halva ringen har stenar. De vanliga smyckeskedjorna sa att de blir svårt men att dom kunde försöka :/ men Odens Smycke fixade det galant på bara några dagar. Dom va väldigt hjälpsamma och gav ett riktigt gott intryck! Kände mig superlugn att lämna min ring där och är jättenöjd med resultatet! Kan varmt rekommendera
Sasha Q
Sasha Q
2023-02-11
David and his team helped us hand-craft a dream engagement ring based on an heirloom piece we had in the family. He takes great care to understand what you are looking for and to make suggestions based on his expertise. My ring is both beautiful and comfortable, we love it. We highly recommend David and we will be back. Thank you David and colleagues!
Nathalie Amelander
Nathalie Amelander
2023-01-31
Vi är trogna kunder sen länge och har alltid varit nöjda med resultatet. David är otroligt skicklig på att lyssna in våra önskemål och komma med ännu bättre idéer och förslag, och därefter skapa smyckesmagi som många vänner och bekanta uppmärksammar och frågar om.
Le T. Hoai
Le T. Hoai
2023-01-26
We are very satisfied with the service, kindness, and support we received from David and the team. The rings are very comfortable and fit us well. David helped us to fix the rings in the last minutes and thanks for that, our engagement ceremony was made a success. We sincerely thank you for your support and highly recommend this shop to all couples searching for the right places to buy the rings.
Stefan rosen
Stefan rosen
2022-12-16
Bra service, trevliga och mycket kunniga. Som också gav bra tips och råd.
Johanna Palmgren
Johanna Palmgren
2022-12-15
Väl mött och kunnig guldsmed som gjorde mina ärvda smycken så vackra. Speciellt diamanthänget, där diamanten ser ut att ligga i en princesskrona. Så nöjd😊
Hanna Segendorf
Hanna Segendorf
2022-12-15
Jag ville expandera bandet på min mormors giftesring, vilken var tillbucklad och vriden efter årtionden av använding. Blev trevligt bemött och ringen blev klar snabbt, man ser inte att bandet har blivit förändrat ens om man försöker, texten på insidan är helt orörd, men själva wear-and-tear av alla åren blev behållet precis som jag ville. Har på mig varje dag och är otroligt nöjd. Rekommenderar starkt!

Välkommen att kontakta oss på Odens Smycke!

måndag – fredag 11:00-18:00
lördag – tidsbokning 11:00-15:00

Vi har stängt röda dagar & helger, klämdagar och dag före röd dag.