vigselring-vitguld
ODENS SKOLA

Guide: Så väljer du rätt förlovningsring!

Vigselringen är inte bara en symbol för kärlek utan också ett löfte om en framtid tillsammans med sin älskade. Att välja rätt förlovningsring kan vara svårare än man tror; många väljer att bära både sin förlovning- och vigselring resten av livet, medan andra nöjer sig med att stanna på förlovningsstadiet om inte för alltid så i flera år. Oavsett hur du väljer att göra ger vi på Odens smycke här dig lite tips på hur du väljer rätt förlovningsring.

Vigselringar och förlovningsringar: Olika traditioner – vilken ring är viktigast?
Visste du att det i till exempel USA är störst fokus på just förlovningsringen? Här i Sverige lägger vi ofta ner mest resurser på att hitta den perfekta vigselringen, men detta skiljer sig alltså åt världen över, och vår rekommendation är enkel: gör precis som ni vill. Svårare än så är det inte!

Diamanter, ädelstenar och material
Vissa tänker på ringar i guld, utan några stenar, som den typiska förlovningsringen. Men så behöver det inte alls vara! Vi tror hårt på att man ska välja den ring som man gillar allra mest, oavsett om den har en stor diamant, är av silver eller roséguld, eller något helt annat. Det viktigaste är vad du trivs med.

De ”vanliga” förlovningsringarna i guld behöver inte alls vara vanliga!
Förutom bandets bredd och tjocklek finns det många olika mönster och variation av yta. Idag är ringar i silver, roséguld eller platina minst lika vanliga som förlovningsringar i guld. Och ytan kan vara både glänsande, matt eller varför inte hamrad för en mer rough look?

Det finns många olika mönster som kan pryda ringen, antingen runt hela, eller varför inte bara längs mitten eller över/underkant? En ring med mönster fångar också upp ljus i många olika vinklar, och ger garanterat ringen det där lilla extra.

Måste det stå namn i ringen?
Nej, absolut inte! Det klassiska är ju att man graverar in namn, och kanske ett datum, på ringens insida. Men idag väljer många något helt annat, till exempel namnet på deras favoritsång, eller varför inte platsen ni först träffades på?

Hur väljer man den perfekta ringen?
Kärlek vid första ögonkastet kan faktiskt hända även när det gäller ringar. Varför inte gå tillsammans till en butik och titta på ringar och se om det är någon som direkt är iögonfallande för just dig? Kanske

Tänk långsiktigt. Förutom att man ska handla efter sin budget kan det också vara klokt att fundera på hur denna ring kommer passa dig och din stil om fem eller tio år; kommer den att passa in varje dag i ditt liv? Om du i framtiden vill matcha din förlovningsring med en vigselring kan det också vara värt att fundera på helheten, helt enkelt hur du vill att de ska matcha. Vissa påstår att en förlovningsring bör kosta tre månadslöner, men vi håller inte med; exakt hur mycket, eller lite, ni vill lägga på era ringar är såklart helt upp till er.

Sist men inte minst; fundera, känn efter och diskutera. Förlovningsringar är ju trots allt en investering, både i pengar och känslor. Lycka till!

Baserat på 85 omdömen
Stefan rosen
Stefan rosen
2022-12-16
Bra service, trevliga och mycket kunniga. Som också gav bra tips och råd.
Johanna Palmgren
Johanna Palmgren
2022-12-15
Väl mött och kunnig guldsmed som gjorde mina ärvda smycken så vackra. Speciellt diamanthänget, där diamanten ser ut att ligga i en princesskrona. Så nöjd😊
Hanna Segendorf
Hanna Segendorf
2022-12-15
Jag ville expandera bandet på min mormors giftesring, vilken var tillbucklad och vriden efter årtionden av använding. Blev trevligt bemött och ringen blev klar snabbt, man ser inte att bandet har blivit förändrat ens om man försöker, texten på insidan är helt orörd, men själva wear-and-tear av alla åren blev behållet precis som jag ville. Har på mig varje dag och är otroligt nöjd. Rekommenderar starkt!
Samson Wondimu
Samson Wondimu
2022-12-09
Wow! Vilken fin service och grymt arbete bakom min fästmös förlovningsring och vigselring! Magiskt 😍 Letar ni efter bästa juveleraren så är detta rätt ställe. Tusen tack till David, vi kommer definitivt komma tillbaka. /Samson
LWA
LWA
2022-12-06
Great service and beautiful work. Had a diamond ring reshaped, very happy. Highly recommend! 🙂
Patric Sjölund
Patric Sjölund
2022-11-23
Odens Smycke är otroligt duktiga och har ett bra utbud plus att dom hjälper dig att få precis det du vill av ett smycke/ring.
David Jery
David Jery
2022-11-23
En riktig guldsmedsbutik
Pia Andersson
Pia Andersson
2022-10-29
Toppen bra service. David är så trevlig och kunnig. Har många idéer.
Sandy Alber
Sandy Alber
2022-10-12
David är super trevlig och professionell. Har gjort om två unika ringar hos honom nu och är väldigt nöjd. Rekommenderar starkt! ✨
Sofie Lord
Sofie Lord
2022-09-28
Väldigt duktiga dom fick äran att laga min vigselring och jag fick tillbaka min ring i ny köps utseende den blev jätte fin och jag är helt överlycklig.

Välkommen att kontakta oss på Odens Smycke!

måndag – fredag 11:00-18:00
lördag – tidsbokning 11:00-15:00

Vi har stängt röda dagar & helger, klämdagar och dag före röd dag.