vigselring-vitguld
ODENS SKOLA

Guide: Guldsmed – Så väljer du den bästa hantverkaren

Välkommen till Odens smycke. Vi har hantverk i blodet – vi är tredje generationens guldsmed! Vi tar vårt arbete väldigt seriöst, och är stolta över att kunna använda vår stora hantverkskunskap för att hjälpa våra kunder, både att hitta ett nytt favorit smycke, skapa ett helt nytt smycke eller att laga något gammalt.

I den här guiden ger vi tips på hur du väljer den bästa hantverkaren. När det kommer till att välja guldsmed handlar det om att titta på detaljerna; det är här guldsmedens hantverk och expertis syns som bäst.

Skräddarsydda smycken efter dina önskemål

Designa något nytt Självklart kan vi hjälpa dig designa ditt eget smycke! Vi har stor erfarenhet av att hjälpa våra kunder skapa sin egen, unika vigselring och förlovningsring. Oavsett om du har en idé eller en fullfärdig skiss så kan vi hjälpa dig att förverkliga din design.

Förvandla något gammalt Det är inte ovanligt att man har massa guld hemma i byrålådan som inte används av en eller flera anledningar. Varför inte ta hjälp av en guldsmed som kan hjälpa dig att förvandla ditt gamla smycke till något du vill bära varje dag? Att omarbeta smycken är snällt både för miljön och plånboken. Är de ärvda smycken så kan vi självklart designa så att minnena finns kvar även i det nya smycket.

Tillsammans med vår expertis om hantverket, med dina drömmar, kan vi tillsammans skapa något alldeles unikt och speciellt.

Tips: Så väljer du den bästa hantverkaren

Det finns många fler som kallar sig guldsmed än man kan tro, och det kan vara svårt att navigera i djungeln för att hitta en man litar på och har den erfarenhet och expertis som krävs. Här är några tips på hur du väljer den bästa hantverkaren:

Erfarenhet och exempel Genom att titta på guldsmedens tidigare arbeten och designer blir det enklare att få ett hum om hens expertis, erfarenhet och konstnärliga förmåga. Att vända sig till en guldsmedsateljé som funnits länge kan också ge större trygghet för dig som kund.

Omarbete av smycken Har du ett äldre smycke som du vill ska passa din personliga stil bättre, eller kanske önskar du att ge smycket en mer modern design? Erfarna guldsmeder kan ge dig tips på vilka designer som är möjliga för just ditt smycke. Kreativitet och en känsla för form och design är en viktig del av en guldsmeds repertoar.

Reparation och lagning av smycken En annan viktig expertis är att kunna reparera och ändra smycken, det kan handla om allt från att laga lås på armband och halsband till att förändra storlek på ringar. Att ändra storlek på ett smycke kräver en extra expertis – var säker på att den guldsmed du väljer har den kunskapen som krävs och är i goda händer.

Så hur väljer man?

  • Läs rekommendationer på internet. Vilka betyg ger andra kunder, vad är de nöjda med hos just den här guldsmeden? Titta också på kundernas egna bilder av guldsmedens arbete.
  • Undersök guldsmedens tidigare arbete, titta på bilder på deras hemsida och syna detaljerna. Detta gäller för båda egna designer, nya designer och reparationer.
Baserat på 85 omdömen
Stefan rosen
Stefan rosen
2022-12-16
Bra service, trevliga och mycket kunniga. Som också gav bra tips och råd.
Johanna Palmgren
Johanna Palmgren
2022-12-15
Väl mött och kunnig guldsmed som gjorde mina ärvda smycken så vackra. Speciellt diamanthänget, där diamanten ser ut att ligga i en princesskrona. Så nöjd😊
Hanna Segendorf
Hanna Segendorf
2022-12-15
Jag ville expandera bandet på min mormors giftesring, vilken var tillbucklad och vriden efter årtionden av använding. Blev trevligt bemött och ringen blev klar snabbt, man ser inte att bandet har blivit förändrat ens om man försöker, texten på insidan är helt orörd, men själva wear-and-tear av alla åren blev behållet precis som jag ville. Har på mig varje dag och är otroligt nöjd. Rekommenderar starkt!
Samson Wondimu
Samson Wondimu
2022-12-09
Wow! Vilken fin service och grymt arbete bakom min fästmös förlovningsring och vigselring! Magiskt 😍 Letar ni efter bästa juveleraren så är detta rätt ställe. Tusen tack till David, vi kommer definitivt komma tillbaka. /Samson
LWA
LWA
2022-12-06
Great service and beautiful work. Had a diamond ring reshaped, very happy. Highly recommend! 🙂
Patric Sjölund
Patric Sjölund
2022-11-23
Odens Smycke är otroligt duktiga och har ett bra utbud plus att dom hjälper dig att få precis det du vill av ett smycke/ring.
David Jery
David Jery
2022-11-23
En riktig guldsmedsbutik
Pia Andersson
Pia Andersson
2022-10-29
Toppen bra service. David är så trevlig och kunnig. Har många idéer.
Sandy Alber
Sandy Alber
2022-10-12
David är super trevlig och professionell. Har gjort om två unika ringar hos honom nu och är väldigt nöjd. Rekommenderar starkt! ✨
Sofie Lord
Sofie Lord
2022-09-28
Väldigt duktiga dom fick äran att laga min vigselring och jag fick tillbaka min ring i ny köps utseende den blev jätte fin och jag är helt överlycklig.

Välkommen att kontakta oss på Odens Smycke!

måndag – fredag 11:00-18:00
lördag – tidsbokning 11:00-15:00

Vi har stängt röda dagar & helger, klämdagar och dag före röd dag.