vigselring-vitguld
ODENS SKOLA

Guide: Guldsmed – Så väljer du den bästa hantverkaren

Välkommen till Odens smycke. Vi har hantverk i blodet – vi är tredje generationens guldsmed! Vi tar vårt arbete väldigt seriöst, och är stolta över att kunna använda vår stora hantverkskunskap för att hjälpa våra kunder, både att hitta ett nytt favorit smycke, skapa ett helt nytt smycke eller att laga något gammalt.

I den här guiden ger vi tips på hur du väljer den bästa hantverkaren. När det kommer till att välja guldsmed handlar det om att titta på detaljerna; det är här guldsmedens hantverk och expertis syns som bäst.

Skräddarsydda smycken efter dina önskemål

Designa något nytt Självklart kan vi hjälpa dig designa ditt eget smycke! Vi har stor erfarenhet av att hjälpa våra kunder skapa sin egen, unika vigselring och förlovningsring. Oavsett om du har en idé eller en fullfärdig skiss så kan vi hjälpa dig att förverkliga din design.

Förvandla något gammalt Det är inte ovanligt att man har massa guld hemma i byrålådan som inte används av en eller flera anledningar. Varför inte ta hjälp av en guldsmed som kan hjälpa dig att förvandla ditt gamla smycke till något du vill bära varje dag? Att omarbeta smycken är snällt både för miljön och plånboken. Är de ärvda smycken så kan vi självklart designa så att minnena finns kvar även i det nya smycket.

Tillsammans med vår expertis om hantverket, med dina drömmar, kan vi tillsammans skapa något alldeles unikt och speciellt.

Tips: Så väljer du den bästa hantverkaren

Det finns många fler som kallar sig guldsmed än man kan tro, och det kan vara svårt att navigera i djungeln för att hitta en man litar på och har den erfarenhet och expertis som krävs. Här är några tips på hur du väljer den bästa hantverkaren:

Erfarenhet och exempel Genom att titta på guldsmedens tidigare arbeten och designer blir det enklare att få ett hum om hens expertis, erfarenhet och konstnärliga förmåga. Att vända sig till en guldsmedsateljé som funnits länge kan också ge större trygghet för dig som kund.

Omarbete av smycken Har du ett äldre smycke som du vill ska passa din personliga stil bättre, eller kanske önskar du att ge smycket en mer modern design? Erfarna guldsmeder kan ge dig tips på vilka designer som är möjliga för just ditt smycke. Kreativitet och en känsla för form och design är en viktig del av en guldsmeds repertoar.

Reparation och lagning av smycken En annan viktig expertis är att kunna reparera och ändra smycken, det kan handla om allt från att laga lås på armband och halsband till att förändra storlek på ringar. Att ändra storlek på ett smycke kräver en extra expertis – var säker på att den guldsmed du väljer har den kunskapen som krävs och är i goda händer.

Så hur väljer man?

  • Läs rekommendationer på internet. Vilka betyg ger andra kunder, vad är de nöjda med hos just den här guldsmeden? Titta också på kundernas egna bilder av guldsmedens arbete.
  • Undersök guldsmedens tidigare arbete, titta på bilder på deras hemsida och syna detaljerna. Detta gäller för båda egna designer, nya designer och reparationer.
Baserat på 77 omdömen.
Jimmy Eriksson
Jimmy Eriksson
2022-09-02
Vi behövde förminska storleken på våra vigselringar ganska rejält och Odens smycke löste våra besvär snabbt och enkelt. Ser helt nya och oanvända ut! Tack!
Michelle Patychakis
Michelle Patychakis
2022-08-31
Kan varmt rekommendera Odens smycke! David är otroligt kunnig och hjälpsam.
Karin Börjesson
Karin Börjesson
2022-05-20
Mycket trevligt bemötande och guidning när Odens guld hjälpte mig att göra om min mormors gamla ringar till en mer modernare stil (2 ringar blev 3 i olika stil= supersnyggt!). Personlig service och snabb leverans trots många andra beställningar i bröllopstider. Jag är jättenöjd och rekommenderar dem varmt! 🌟🌟🌟🌟🌟
Pandora Hultqvist
Pandora Hultqvist
2022-05-14
Sofie Setterholm
Sofie Setterholm
2022-05-13
David and his team offer excellent service and craftsmanship of the highest standard. Highly recommend!
Karin Malmsten
Karin Malmsten
2022-04-24
David är helt fantastisk och jag rekommenderar Odens Smycke varmt. Jag/vi fick hjälp att göra om mina vigselringar när jag fyllde 50. Tyckte det var dags att fylla på med lite fler stenar. När jag var i butiken hittade jag massor med smycken som jag skrev upp på önskelistan :-). Tack David för den extra gåvan som du smusslade med i en av askarna. Vänligen Karin
Pierrot Mokdasi
Pierrot Mokdasi
2022-04-09
Filip Nyman
Filip Nyman
2022-04-08
Vi lämnade in våra ringar för storleksjustering här. Vi blev väldigt trevligt och hjälpsamt bemötta. När ringarna behövde justeras ytterligare p.g.a. att kylan hade påverkat måtten fick vi även god hjälp med det.
Yasemin Gultekin
Yasemin Gultekin
2022-04-08
Efter att ha besökt många juvelerare i Stockholm så valde vi utan tvekan Odens Smycke. Vi fick ett mycket bra förtroende för David och hans kunskap. Han delade med sig och lärde oss mycket om diamanter. David är en fantastisk person och levererar verkligen det du vill ha. Min förlovningsring blev utan tvekan allt jag önskade mig. Vi kommer definitivt tillbaka för alliansringarna!
Emma Lindberg
Emma Lindberg
2022-04-01
David, du är en stjärna och fantastisk på det du gör! Du är lyhörd och har hjälpt både mig och min fästman att skapa våra drömringar. Vi uppskattar alla tips och råd du har gett oss, det gav ett perfekt resultat! Vi kommer definitivt tillbaka till David och Odens smycke när det är dags att designa min vigselring. Tack för ett fantastiskt hantverk och unik design! /Emma och Samson

Välkommen att kontakta oss på Odens Smycke!

måndag – fredag 11:00-18:00
lördag – tidsbokning 11:00-15:00

Vi har stängt röda dagar & helger, klämdagar och dag före röd dag.