Skip to main content
Odens Smycke

Sälja guld Stockholm

Har du guld du vill sälja i Stockholm? Då har du kommit rätt! Varmt välkommen till oss på Odens Smycke. Vi har guld i blodet; vi är tredje generationens guldsmed och är experter på smycken. Vi köper alltid guld med dagsaktuella priser utan några extra avgifter. Självklart sker betalningen direkt, antingen kontant eller till ditt bankkonto. Vi erbjuder även kostnadsfri värdering av ditt guld, så tveka inte att komma förbi oss så värderar vi ditt guld på plats, och vi erbjuder även tidsbokning.

Vi köper endast konfliktfritt guld, och är kända från Kalla Faktas granskning om ”Den seriösa guldsmeden” på TV4. Du hittar vår butik centralt i Stockholm, på Odengatan 42. Varmt välkommen till Odens Smycke!

Odens Smycke - För din trygghet som kund

Vi på Odens Smycke är stolta över vårt arbete. Vi är tredje generationens guldsmed här i Stockholm och tycker vårt arbete är fantastiskt roligt. Men vi tar också vårt arbete seriöst, och köper endast guld av köpare som är över 18 år och som har svensk legitimation.

Konfliktfritt

Vi köper endast konfliktfritt guld och silver

Erfarenhet

Vi har lång erfarenhet av att köpa guld

Kostnadsfri värdering

Inga avgifter och kostnadsfri värdering

Känd från TV

”Den seriösa guldsmeden” – vi är kända från TV4’s Kalla fakta granskning.

Utmärkt
Baserat på 90 recensioner
Nerges Winblad
Nerges Winblad
2023-06-30
Fantastiskt bemötande från start till slut! Vi är så nöjda med våra förlovningsringar och rekommenderar varmt David och Odens smycke! Min fästman ville ha ett enkelt guldband men hade samtidigt en specifik design i åtanke medan jag hade en släktklenod jag ville omarbeta. Vi kände oss väldigt trygga, välkomnade och genuint bemötta. Det var väldigt roligt att guidas genom olika stenar, fattningar och stilar. Jag har nu mina drömmars förlovningsring! Vi kommer att komma tillbaka!
Ahmed Salim
Ahmed Salim
2023-06-26
Mycket bra service och fantastisk kvalité på varorna. Rekommenderas!
Jonatan Örn
Jonatan Örn
2023-06-26
Very professional and accommodating! Made a beautiful engagement ring for us. I highly reommend David and his colleagues.
Viktoria Panayi
Viktoria Panayi
2023-04-26
Ville förminska min ring som har rött+vitt guld samt att halva ringen har stenar. De vanliga smyckeskedjorna sa att de blir svårt men att dom kunde försöka :/ men Odens Smycke fixade det galant på bara några dagar. Dom va väldigt hjälpsamma och gav ett riktigt gott intryck! Kände mig superlugn att lämna min ring där och är jättenöjd med resultatet! Kan varmt rekommendera
Sasha Q
Sasha Q
2023-02-11
David and his team helped us hand-craft a dream engagement ring based on an heirloom piece we had in the family. He takes great care to understand what you are looking for and to make suggestions based on his expertise. My ring is both beautiful and comfortable, we love it. We highly recommend David and we will be back. Thank you David and colleagues!
Nathalie Amelander
Nathalie Amelander
2023-01-31
Vi är trogna kunder sen länge och har alltid varit nöjda med resultatet. David är otroligt skicklig på att lyssna in våra önskemål och komma med ännu bättre idéer och förslag, och därefter skapa smyckesmagi som många vänner och bekanta uppmärksammar och frågar om.
Le T. Hoai
Le T. Hoai
2023-01-26
We are very satisfied with the service, kindness, and support we received from David and the team. The rings are very comfortable and fit us well. David helped us to fix the rings in the last minutes and thanks for that, our engagement ceremony was made a success. We sincerely thank you for your support and highly recommend this shop to all couples searching for the right places to buy the rings.
Stefan rosen
Stefan rosen
2022-12-16
Bra service, trevliga och mycket kunniga. Som också gav bra tips och råd.
Johanna Palmgren
Johanna Palmgren
2022-12-15
Väl mött och kunnig guldsmed som gjorde mina ärvda smycken så vackra. Speciellt diamanthänget, där diamanten ser ut att ligga i en princesskrona. Så nöjd😊
Hanna Segendorf
Hanna Segendorf
2022-12-15
Jag ville expandera bandet på min mormors giftesring, vilken var tillbucklad och vriden efter årtionden av använding. Blev trevligt bemött och ringen blev klar snabbt, man ser inte att bandet har blivit förändrat ens om man försöker, texten på insidan är helt orörd, men själva wear-and-tear av alla åren blev behållet precis som jag ville. Har på mig varje dag och är otroligt nöjd. Rekommenderar starkt!
Odens Smycke

Har du guld att sälja?

Det är inte ovanligt att man har flera föremål av guld hemma som man aldrig använder. Det kan vara gamla presenter, smycken man ärvt eller smycken som helt enkelt inte passar en längre. Kanske sitter ringen för hårt, eller dess design inte längre passar ens stil.

Oavsett vad anledningen är till att man vill förvandla sitt guld till pengar så erbjuder vi på Odens Smycke alla våra kunder en trygg affär, där du som kund alltid får dagsaktuella priser på ditt guld. Vi har inga dolda avgifter, och erbjuder alltid våra kunder en kostnadsfri värdering.

Kontakt

Fakta om guld – Vad är äkta guld?

Vad är egentligen äkta guld, vad betyder de olika stämplarna och vad är legering? Här är fakta om några av de vanligaste aspekterna om guld, vi hoppas att denna information kan hjälpa dig som vill sälja guld i Stockholm.

Legering betyder blandas. Guld som används i smycken måste ofta legeras, alltså blandas, med andra metaller för att få tillräcklig styrka. Det är här siffrorna kommer in;

  • 9K (minst 37,5% guld) är den minsta andel guld som en legering måste innehålla för att vara riktigt guld (Innan 1999 var det 14K).
  • 18K betyder att det är 75% guld och 25% andra metaller.
  • 24K betyder att det är 100% rent, olegerat guld. 24K är detsamma som 24 karat.

Karat eller Carat? Karat anger halten guld i en legering; en ring som är 24K är alltså gjord i 100% guld.
Carat är det mått man använder för att mäta ädelstenars vikt (1 Carat = 0,2 gram).

Stämplar Alla arbeten i guld som väger mer än 1 gram, och som är minst 9k, måste ha minst en stämpel. Det räcker inte med endast en stämpel på antal karat (9K, 18K eller 24K) utan även en namn- eller kontrollstämpel (”Kattfoten”), ska finnas för att föremålet ska godkännas som äkta.

Guldets färg. Vad säger färgen på guldet? Guldets äkthet går inte att säga utifrån vilken färg den har; beroende på vilka metaller och sammansättningar som guldet legerats med förekommer många olika färgvariationer och skiftningar. Men det gäller även tvärt-om; även oäkta metaller kan blandas till legeringar och sedan poleras till att se ut som en äkta guldlegering. Det mest klassiska guldet idag är

Rött guld. Guldet får sin färg genom att legera guld med koppar; oftast använder man 75% guld, dvs 18k, och lägre. Men även rött guld kan variera mycket i färg, I Sydeuropa är mer gulare guldlegeringar vanligt. I Sverige är den dominerande guldlegeringen den så kallade roséfärgen som består av 75% guld (18K), 8–9% silver och 16–17% koppar.

Välkommen att kontakta oss på Odens Smycke!

måndag – fredag 11:00-18:00
lördag – tidsbokning 11:00-15:00

Vi har stängt röda dagar & helger, klämdagar och dag före röd dag.